Kinesiologie

Toegepaste Kinesiologie is een methode waarbij door middel van spiertesten onbalansen en blokkades in het lichaam kunnen worden opgespoord. De methode is in de jaren 60 ontwikkeld  door de Amerikaanse arts en chiropractor George Goodheart die  ontdekte dat spieren reageren op stress en ziektes. Toegepaste Kinesiologie is een holistische methode die als doel heeft op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau het evenwicht te herstellen zodat het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Helaas weten wij niet altijd meer wat goed voor ons is en ook niet hoe we onszelf weer in balans kunnen brengen. Maar ons lichaam weet het wel. Ons lichaam heeft een eigen intelligentie en kan een verhaal vertellen. En dat is eigenlijk alles wat ik doe; ik probeer te luisteren naar het verhaal van het lichaam, naar wat een lichaam wil vertellen. Het lichaam geeft altijd aan wat het nodig heeft, zodat er niet geraden hoeft te worden. Hierdoor krijg je als cliënt inzicht in je eigen klachten en vooral in je eigen overtuigingen; in jezelf dus! De behandeling die door het lichaam wordt gevraagd is altijd de juiste en komt daarmee automatisch tegemoet aan mijn doel: het stimuleren van het zelf genezende vermogen van het lichaam.

Hieronder volgen nog een aantal onderwerpen welke tijdens een behandeling (soms) automatisch naar voren komen:

•   het opsporen van belemmeringen die een algehele balans in de weg staan;
•   het opsporen van belemmerende patronen;
•   het opsporen van belastende overtuigingen;
•   het opsporen en verlichten van spanning, migraine en stress;
•   het helen van trauma’s uit het verleden;
•   het opsporen en verhelpen van onderliggende oorzaken van energieblokkades en onbalansen.

Toegepaste Kinesiologie kan ook gebruikt worden om je eigen groeiproces te ondersteunen; je hoeft dus geen specifieke klachten te hebben om hier baat bij te hebben. Toegepaste Kinesiologie is gewoon aandacht hebben voor je lichaam en geest  in al zijn aspecten. De bedoeling is dat je na een behandeling het gevoel hebt een zet in de goede richting gehad te hebben en dat je je blij voelt met jezelf.