Loes Simon | Stressreductie

Erkend Kinesioloog, Advanced Hypnose Coach

Stress.

De uitdaging van deze tijd!  Stress zorgt er letterlijk voor dat lichaam zich klaarmaakt om te vluchten of vechten en dat er geen energie over is voor groei, cel vernieuwing, innovatie of creativiteit. Het kan zelfs betekenen dat een virus niet wordt aangepakt. Als je dreigt opgegeten te worden door een leeuw wat maakt dat virusje dan uit?

Op dit moment wordt veel aandacht gegeven aan vitaliteit en werkgeluk en aan programma’s om medewerkers weer bevlogen te krijgen. Er wordt ingezet op autonomie en gevoel van verantwoordelijkheid. Medewerkers die bevlogen zijn zitten immers goed in hun vel, zijn effectief en stralen vitaliteit uit. En zijn op langere termijn duurzaam inzetbaar! En voor sommige medewerkers werken deze programma’s uitstekend. Dit zijn de zg. positief ingestelde medewerkers.

Voor sommige medewerkers schijnen deze programma’s niet te werken. Soms omdat een medewerker niet de juiste drijfveren heeft maar dit kan ook eenvoudigweg veroorzaakt door onbewuste stress. Medewerkers staan op dit moment voor een grote uitdaging. Eisen die aan hun gesteld worden veranderen en er wordt meer creativiteit verwacht: anders en slimmer werken. Daarnaast wordt ook privé steeds meer van hun verwacht: denken aan het eten, kinderen ophalen, kinderen naar sport brengen, ouders naar een afspraak brengen, klusjes doen voor ouders enz. Wat voor de ene persoon een uitdaging is veroorzaakt bij de andere persoon Stress.

Proactief langdurend verzuim voorkomen

Als uw werknemer vaker dan drie keer per jaar verzuimverlof aanvraagt, kan dat een signaal zijn van onderliggende psychische klachten of dreigend langdurend verzuim. Onderzoek wijst uit dat kort frequent verzuim in ongeveer de helft van de gevallen binnen vier jaar leidt tot langdurend verzuim. Tenzij er adequate actie wordt ondernomen.

arbonet.nl

Waarom Stressreductie voor bedrijven?

 

N

Een medewerker die stress ervaart is niet in staat om op een creatieve manier oplossingen te zoeken omdat hij bezig is met alle ballen in de lucht te houden; hij is niet meer in staat van bovenaf naar zichzelf te kijken en kan niet meer helder nadenken.

N

Door stress kan de rek eruit zijn, concentratieproblemen en nek- en rugklachten kunnen de kop opsteken, omdat spieren langdurig gespannen zijn. Klachten als hoofdpijn migraine en vage buikklachten kunnen hiervan het gevolg zijn.

N

Of iemand stress ervaart heeft te maken heeft met de balans tussen belastbaarheid en draagkracht en de manier waarop iemand hiermee omgaat. Als de weegschaal niet in balans is en iemand dit laat voortduren is de kans op uitval door ziekte serieus aanwezig.

WAT KOST EEN ZIEKE MEDEWERKER GEMIDDELD?

Een zieke werknemer kost je als werkgever gemiddeld tussen de 250 en 400 euro per dag, maar dit kan nog verder oplopen.  Je hebt te maken met directe kosten en indirecte kosten. Directe kosten zijn o.a. de loondoorbetaling en arbodienstverlening. Indirecte kosten zijn bijvoorbeeld de kosten voor vervangend personeel of verlies van productie of dienstverlening.

https://www.pwnet.nl

U kunt uw medewerkers ondersteunen en helpen inzicht te krijgen en Loes kan u hiermee helpen.

Hoe?

  • Door letterlijk het stressniveau in het lichaam te verlagen door het afvoeren van stress via Stress Indicatorpunten. Hiervoor biedt Loes een uniek concept aan op basis van no cure no pay.
  • Door coaching sessies waarin zij ondersteuning biedt om de oorzaken van het ontstaan van het stresspatroon in kaart te brengen. Hierdoor wordt iemand zich bewust van zijn gedragspatroon, kan in zijn kracht gaan staan, komt in beweging en wil weer aan het roer van zijn leven gaan staan.
  • Door het aanbieden van workshops Introspectie waarin iemand inzicht krijgt in de eigen gedragspatronen en durft te reflecteren.

Het proces

w

Kennismaking

Stressreductie start altijd met een persoonlijk gesprek. 

Traject

Op basis van de hulpvraag en de wensen en behoefte van de werknemer en/of werkgever wordt een behandelplan opgesteld.

Resultaat

Voor en na elke sessie kijken we samen naar het behaalde resultaat in sturen we indien nodig bij.

Het maken van een afspraak kan via het onderstaande formulier. Je mag me natuurlijk ook bellen of een (WhatsApp) berichtje sturen (0631913342).

Dit formulier vraagt u om uw naam en e-mailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring en Cookies Policy om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.